Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az utolsó csapás: kormánypárti tüntetés
  2012-01-21 22:23:20, szombat
 
  2012.01.21. 12:42 Harpi
Az utolsó csapás: kormánypárti tüntetés


Ha esetleg volt még egynéhány honpolgár a zordon Kárpátok öblében, aki elhitte, hogy ez a hatalom csupa normális emberekből áll, az most végképp megbizonyosodhatik arról, hogy ezt az országot a Lipót bezárása után elszabadult elmeháborodottak vezetik. Könyörgöm, ha egy kormánynak annyira megerősödött az ellenzéke, hogy a saját hatalma másként nem manifesztálható, csak kormánypárti tömeggyűlésekkel, akkor az a kormány egy meggyengült, társadalmi bázisát vesztett kormány, és az önmagát éltető tüntetések megszervezése csak a saját gyengeségét igazolja. Ha viszont ez a kormány egy erős, széles és mély társadalmi bázissal rendelkező kormány, akkor az önmaga magasztalására és a nemzet, irányában megnyilvánuló imádatának és a belé vetett hitének a demonstrálására rendezett össznemzeti eszméletvesztés nem több, mint a diktátor bizantinus önfényezése. Tudják ezek, hogy mit csinálnak?

A civilek által szervezett, kormányt támogató mai rendezvény befejeződött. A békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Budapest, 2012. január 21. Belügyminisztérium Sajtóosztály

Mielőtt tovább mennénk, érdemes elidőzni egy gondolat erejéig itten: "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett." De, jelentem, demonstrált. Nagyon is, és ennél sokkal nagyobb tömeg is. Jelesül éppen az eme közleményt a nevével hitelesítő miniszteriális személyiség közbiztonsági bábáskodása alatt - de az egy másik pártállam volt... És azok az akkori tömegdemonstrációk is legalább annyira voltak hitelesek, mint a mostani.

Kormánypárti tüntetések tavasza jő, hogy megmutassák, igenis van tömegbázisuk. Ezt ígérték nekünk: a Fidesz és a néptribun zászlaja alatt egybegyűlő tömegeket. Majd most kiderül, hogy a kormány is tud akkora tömegeket az utcára vinni, mint az ellenzék! És ez nyilvánvalóan így is van, a kormány hatalmas tömegeket tud az utcára vinni, ezt senki nem vonja kétségbe. Nagy kérdés viszont, hogy a világ bármely hatalma által a saját ünneplésére utcára csábított tömeg átszellemült éljenzése mennyiben hiteles.

Első blikkre eszement baromságnak tűnik az idea. Gondoljunk csak bele: valóban lehet százezreket őszinte szimpátiatüntetésre hívni amellett a kormány mellett, amely másik százezreket nyomorít meg az ostoba gazdaságpolitikájával, egy szűk klikket a gazdagság soha nem látott magasságába emel, bohócot csinál Magyarországból a külpolitikai faszkalapkodásaival és évtizedekre visszaveti a demokratikus vívmányainkat? Mármost, az ötlet, bármily kétségbeesettnek tűnik is, tulajdonképpen nem is olyan rossz. Úgyannyira, hogy a történelemben ezt a PR-eszközt már nagyon sokan alkalmazták, ráadásul többnyire lenyűgöző sikerrel. De vajon miképpen akarja demonstrálni önnön kiválóságát ezen a forrongó tél végi tavaszon Hazánk és Népünk Bölcs Vezetője? Következzék A nap izéje ötletbörzéje, Pártunk és Kormányunk okulására!

Az egyik, és alighanem a legkézenfekvőbb megoldás: jó sok embert kivinni az utcára. Jó sok mosolygós honpolgárt busszal odaszállítani széles e hazából, zászlókat és a kormányt és vezetőit éltető, s a rusnyaféregrohadtlibsibolsi ellenzéket szapuló táblákat a kezükbe nyomni. Sört nekik és virslit - hadd éljenek! Illetve: éljenezzenek.

A másik módszer: Pártunk és Kormányunk szeretett prominensei, sőt maga a Kedves Vezető is elvegyül a tömegben. Mosolyogva fogadja a gratulációkat és a röpke hűségesküket, megsimogatja a gyerekek buksi fejét, sört iszik és nagyot harap a virsliből, hisz' ember ő is, közülünk való. Ennek csekély az esélye mostan, mert a Kedves Vezető épp' nagyon is be van tojva, retteg a zemberektől - tőlünk tehát -, és nemigen szeretne kínos kérdésekre válaszolni és kellemetlen bekiabálásokat fogadni, de azért nem lehetetlen, hogy mégis vállalja a kockázatot.

A harmadik lehetőség: világraszóló eredményeink bemutatásával rommá zúzni a destruktív ellenzék érveit. Hiszen hatalmas dolgokat hajtottunk végre a nép, a nemzet segítségével, a népért, a nemzetért! Lássa a világ, hogy mit értünk el, hogy mit akarnak eltagadni tőlünk azok a fránya kommunisták! És akkor majd mindenki boldog lesz, megnyugosznak a kedélyek, elhallgatnak az ellenünk áskálódók.

Aztán van itt a kormánypárti tüntetéseknek még egy fajtájuk: az erődemonstráció. Túl sok mindent nem kell erről elmondani, a nevében benne van a lényeg. Velünk van a hatalom, majd mi rendet csinálunk, akárki meglássa! Nincsen pofázás, nincs visszabeszélés - vegyétek tudomásul, hogy mire hatalmaz fel minket a kétharmad.

A kormánypárti tüntetésről, mint politikai propagandamódszerről hirtelen nem jut eszünkbe több. Ennyi van benne, nem több. Bértüntetőkkel, odavezényelt, előzőleg jól beszaratott, a kenyerüket féltő közszolgákkal, oskolásokkal, az önként odamasírozó, már-már vallásos hév fűtötte hívekkel, és persze nagyon sok őszinte követővel. A királyi hírközlés majd megfelelően tudósít róla, a több tízezres tömegből másfél milliós leszen, az ellentüntetőkből pedig rendzavaró bekiabálók, de leginkább senki sem.

Nem baj, ha tudjuk, hogy a kormánypárti tüntetés szervezése a legitimációs problémákkal küszködő hatalom utolsó csapása a polgárok agykérgi neuronjaira. A módszert nagyobbára akkor veszik elő, amikor vagy kifogytak az ötletekből, vagy az agymosást eggyel magasabb sebességi fokozatba akarják kapcsolni. Tessék választani...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tömeggyűlésekkel, kétségbeesettnek, elmeháborodottak, ellentüntetőkből, magyarországból, legkézenfekvőbb, manifesztálható, demonstrálására, eszméletvesztés, erődemonstráció, magyarországon, bértüntetőkkel, emberemlékezet, miniszteriális, tulajdonképpen, bekiabálásokat, magasztalására, visszabeszélés, tüntetéseknek, gratulációkat, odaszállítani, közszolgákkal, megnyugosznak, bemutatásával, nyilvánvalóan, négyszázezren, vívmányainkat, történelemben, megszervezése, közbiztonsági, megnyilvánuló, oskolásokkal, kormánypárti, éljenezzenek, demonstrálni, odavezényelt, utolsó csapás, zordon Kárpátok, hatalom csupa, most végképp, kormánynak annyira, saját hatalma, önmagát éltető, saját gyengeségét, önmaga magasztalására, belé vetett, demonstrálására rendezett, diktátor bizantinus, civilek által, gondolat erejéig, nevével hitelesítő, néptribun zászlaja, Belügyminisztérium Sajtóosztály, Népünk Bölcs Vezetője, Következzék, Kedves Vezető,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Palóc Grand Canyon  S a dalok tanulsága  Paul David Tripp Április 23  Rögtön puha Mézes Krémes  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ünnepelj csak  Az idő elsodorja létezésünk  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A végzet az  Ma  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  A lelki élet nem arról szól, ....  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Föld napja április 22  Zilahy Lajos gondolata  Gábor Dénes gondolata  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Muratáj  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Jó éjt  Facebookon kaptam  György napra  Semmit ne higgy el  Volt egy...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  A végzet az  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Búzaszentelés  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  A keserű igazság  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Bella István: Zsoltár  Ma  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
utolsó csapás, zordon Kárpátok, hatalom csupa, most végképp, kormánynak annyira, saját hatalma, önmagát éltető, saját gyengeségét, önmaga magasztalására, belé vetett, demonstrálására rendezett, diktátor bizantinus, civilek által, gondolat erejéig, nevével hitelesítő, néptribun zászlaja, utcára vinni, kormány hatalmas, világ bármely, saját ünneplésére, kormány mellett, szűk klikket, gazdagság soha, demokratikus vívmányainkat, legkézenfekvőbb megoldás, kezükbe nyomni, másik módszer, röpke hűségesküket, gyerekek buksi, esélye mostan, zemberektől &#8211, harmadik lehetőség, destruktív ellenzék, nemzet segítségével, fránya kommunisták, ellenünk áskálódók, kormánypárti tüntetéseknek, nevében benne, kormánypárti tüntetésről, kenyerüket féltő, önként odamasírozó, királyi hírközlés, több tízezres, ellentüntetőkből pedig, kormánypárti tüntetés, legitimációs problémákkal, polgárok agykérgi, módszert nagyobbára, agymosást eggyel, tömeggyűlésekkel, kétségbeesettnek, elmeháborodottak, ellentüntetőkből, magyarországból, legkézenfekvőbb, manifesztálható, demonstrálására, eszméletvesztés, erődemonstráció, magyarországon, bértüntetőkkel, emberemlékezet, miniszteriális, tulajdonképpen, bekiabálásokat, magasztalására, visszabeszélés, tüntetéseknek, gratulációkat, odaszállítani, közszolgákkal, megnyugosznak, bemutatásával, nyilvánvalóan, négyszázezren, vívmányainkat, történelemben, megszervezése, közbiztonsági, megnyilvánuló, oskolásokkal, kormánypárti, éljenezzenek, demonstrálni, odavezényelt, demokratikus, befejeződött, külpolitikai, intézkedésre, problémákkal, legitimációs, ötletbörzéje, tömegbázisuk, segítségével, sajtóosztály, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.